Specialistische service

Buiten APK keuringen en het reguliere onderhoud, zijn er ook nog specialistischere diensten die Autobedrijf de Pijper aanbied. Dit zijn diensten die in de 'auto van nu', die vol accessoires en elektronica zit, bij een gerenommeerd bedrijf absoluut niet mogen ontbreken!

 

Aircoservice

 

Er is niets vervelender, dan wanneer op een warme ( zomer ) dag uw airco een vervelend geurtje produceert of, nog vervelender, niet werkt. Een niet ( goed ) werkende airco heeft als gevolg dat de temperatuur in de auto bijvoorbeeld vrijwel ondragelijk is of dat bijvoorbeeld de beslagen ramen niet ontwazemen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Helaas komen dit soort problemen vrijwel nooit gelegen, en wilt u uiteraard het probleem zo snel mogelijk verholpen hebben. Hiervoor kunt u bij Autobedrijf de Pijper terecht!

Wij hebben in onze werkplaats bij Autobedrijf de Pijper speciaal gecertificeerd personeel ( STEK erkend ) die u met deze problemen kunnen helpen. Of het nu om het verwijderen van een vieze geur in airco gaat, of om een gehele aircoservicebeurt gaat ( welke bestaat uit het legen van het systeem, vacumeren, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel en tot slot de afgifte van het certificaat ): bij Autobedrijf de Pijper bent u aan het juiste adres om dit tegen een vriendelijke prijs uit te laten voeren!

 

Remmenservice

 

De remmen, misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw auto op veiligheidsgebied. Wanneer deze namelijk niet functioneren, kan dit tot levensgevaarlijke situaties leiden. Wij hebben dit als Bosch Car Service bedrijf zeer hoog in het vaandel staan, mede omdat Bosch 1 van de belangrijkste leveranciers is op het gebied van remsystemen.

Bij Autobedrijf de Pijper zijn wij nog een stapje verder gegaan in de specialisatie op het gebied van remmen en remmenservice. Wij hebben namelijk medio 2011 besloten om een eigen, innovatieve, VLT rollenremmentestbank aan te schaffen. Hierdoor kunnen wij exact de remvertragingen zien van alle aanwezige remmende delen van een voertuig. Dit is vervolgens tot in detail terug te kijken op papier: meten is immers weten!

Mocht u dus problemen ondervinden, of vermoedens hebben dat uw remsysteem niet goed functioneert, twijfel dan niet. Neem even telefonisch contact met ons op of rijdt direct even langs voor een eerste diagnose. Want remmen zijn een onderdeel waar u absoluut geen risico's mee moet nemen!

 

Storingsdiagnose

 

In de huidige auto's zit enorm veel elektronica. Hier profiteert u als klant uiteraard van ( denk aan Cruise Control, Elektrische ramen en spiegels, Parkeersensoren, Etc. ), maar het heeft ook een keerzijde: al deze elektronica geeft ook nog wel eens storingen. Dit kan een storing op het gebied van de motor zijn ( het bekende gele motorstoringslampje wat dan gaat branden ), maar dit kan ook inhouden dat bijvoorbeeld bepaalde functies niet of gedeeltelijk werken.

De auto's zijn tegenwoordig echter uitgerust met een geheugen dat de fouten automatisch registreert. Bij Autobedrijf de Pijper hebben wij de beschikking over meerdere diagnosekasten. Hiermee kunnen wij in het geheugen van de auto, zodat wij kunnen zien welke fouten zich voorgedaan hebben én we kunnen deze dan ook resetten. Mocht een bepaalde fout meerdere malen terugkeren, dan is de volgende stap om te kijken welk deel van de auto de fout veroorzaakt. Uiteraard proberen we het probleem altijd op te lossen op een manier dat het u niets of zo weinig mogelijk kost!